Észak-Olasz tavak és műemlékvárosok

Azonosító: PK6832
Legolcsóbb indulás: -
Időtartam: jelenleg nem elérhető
Utazás módja: busszal
Utazás típusa: tengerpart, tópart, körutazás
Ellátás: -
Legkedvezőbb ár:
Megrendelem
Olaszország
Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
Az ajánlatról:
Kérdése van ezzel az utazással kapcsolatban?

Olaszországot északról, a kontinens többi részétől az Alpok láncai választják el. Itt az Alpok déli ol­da­lán a jégkorszaki gleccserek által kivájt mé­lye­dé­sek­ben pompás fjordszerű tavak alakultak ki. A tóparti ódon hangulatú, sikátoros települések, a buja mediterrán növényzet és a környező, gyak­ran hóborította hegyóriások együttese nem egy könnyen felejthető látvány.
A körutazás során Észak-Itália 4 legnagyobb taván kívül (Garda-tó, Maggiore-tó, Comói-tó, Iseói-tó) megnézzük a bűbájos Orta-tavat is, kirándulást teszünk az Alpok második legmagasabb hegy­lán­ca, a Monte Rosa keleti lábainál található Ma­cug­na­ga faluba, és természetesen az Alpok mentén fekvő, egykori gazdag kereskedővárosok sem maradhatnak ki a programból. Padova, Vicenza, Mantova, Bergamo, de különösen Verona, valamint Milánó középkori és reneszánsz időkből származó emlékei közel egy szinten vannak Velence, Firenze vagy Róma műkincseivel.

Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).
Szállás: 3+1 éjszaka Verona környékén egy szép 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, 3 éjszaka a Maggiore-tónál egy szép fekvésű, kellemes 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, 2-3 ágyas, fürdő­szo­bás szobákban.
Nincs éjszakai buszozás.
Ellátás: Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

1. nap: Padova
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana – Mestre útvonalon Padovába, Szt. Antal városába. Ismerkedés a várossal, a híres bazilika meg­te­kin­té­se (gyönyörű szobrok, dom­bor­mű­vek, freskók stb.). Szállás Verona kör­nyékén (3 éj).

2. nap: Verona, Mantova
Délelőtt városnézés Veronában, Rómeó és Júlia vá­ro­sá­ban. Veronát sokan Olaszország egyik legvonzóbb városának tartják, nagy élményt jelent a barangolás az Adige folyó kanyarulatában fekvő óvárosban. A közös séta során látjuk majd a város gyönyörű tereit (Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei Signori), Júlia házát és erkélyét, a Scaligeri-síremlékeket stb. Lehetőség lesz majd a hatalmas római kori amfiteátrum, az Aréna, és néhány, műkincsekben gazdag templom megtekintésére is (Sant'Anastasia, Dóm, San Zeno). A 3 csodálatos templom közül művészettörténetileg a San Zeno emelkedik ki, mely az európai román stílusú épí­té­szet egyik remekműve.
A délután hátralévő részében a szép fekvésű Man­to­vába kirándulunk, ahol a középkori hercegi palotát tekintjük meg, mely a legnagyobb kas­tély­együt­tes egész Olaszországban. A pompás dísztermek bejárása igazi csemegét jelent a művészetek ked­ve­lői­nek.

3. nap: Garda-tó (Sirmione, pano­ráma út, Malcesine, Limone, Riva del Garda)
Az egész napot a Garda-tónál töltjük. Először egy különös fekvésű ősi kisvárosba, Sirmionéba látogatunk. A városka egy keskeny, a tóba messze benyúló félsziget csücskében található. Az egykori halászfalu ma a Garda-tó környékének talán legnépszerűbb üdülőhelye (mediterrán hangulat, Scaligeri vár, római kori villa maradványai). Fakultatív lehetőség a félsziget körbehajózására motor­csó­na­kok­kal.
Továbbutazás a Garda-tó keleti partja mentén húzódó pano­rámaúton a tó északi részébe, amelyik fjord­sze­rű­en, mélyen benyúlik az Alpok hegyóriásai közé. A 2000 méter feletti Monte Baldo hegylánc lábainál, a tóparton fekszik Malcesine, egy festői kisváros. Séta a sikátoros óvárosban, a tó fölé magasodó vár meglátogatása (felejthetetlen pano­ráma). Ezt követően lehetőség komppal átkelni az egyedülálló fekvésű Limonéba. Az ősi halászfalu manapság már híres turistaközpont. A hely különlegességét az adja, hogy az ódon hangulatú sikátorok szinte be­pré­se­lőd­nek a tó és egy hatalmas hegy közé.
A Garda-tó környéki barangolásunk utolsó állomása a tó északi csücskében fekvő Riva del Garda. Séta a han­gu­la­tos kisvárosban, szabadidő, majd a késő délutáni órákban a keleti part pano­rámaútján térünk vissza a szállodába. Így az autóbusz jobb oldalán ülők is élvezhetik a tó és a túlsó parton magasodó hegyek panorámáját.

4. nap: Milánó, Comói-tó, Como
Utazás Milánóba, Olaszország második legnagyobb városába. Séta a belvárosban, a dóm meg­te­kin­té­se, majd szabad program. Lehetőség lifttel felmenni a dóm tetejére, ahol kiválóan tanulmányozható a középkori építészek és kőfaragók zseniális munkája.
A délutáni órákban to­vább­uta­zás a Comói-tóhoz, ismerkedés magával Como városával (nagyszerű katedrális). Szállás a Maggiore-tónál (3 éj).

5. nap: Maggiore-tó, Borromeo-szigetek (Isola Bella, Isola dei Pescatori), Stresa
Hajókirándulás a Borromeo-szigetekre (Isola Bella – Borromeo kastély kü­lön­le­ge­sen szép teraszos parkkal, Isola dei Pescatori – ősi halászfalu) és Stresába (híres üdülőhely ódon hangulatú óvárossal, szép palotákkal és gyönyörű parkokkal).

6. nap: Maggiore-tó, Macugnaga, Monte Rosa, Orta-tó
Pihenés a Maggiore-tónál.
Fakultatív program: Macugnaga, Monte Rosa, Orta-tó
A Maggiore-tó bizonyos pontjairól tiszta időben kiválóan látszik a Monte Rosa, az Alpok második legmagasabb hegylánca (legmagasabb csúcsa, a Dufourspitze 4634 méter magas). Utazás egy vadregényes alpesi völgyben Macugnaga faluba, mely a Monte Rosa tömb keleti lábainál található. Séta a gyönyörű fekvésű faluban és környékén.
A következő programunk az Orta-tó. A romantikus, emberléptékű tavat sokan Észak-Itália legelragadóbb természeti csodájának tartják. Is­mer­ke­dés a fél­szi­ge­ten fekvő, középkori hangulatú Orta San Giulio városkával, lehetőség áthajózni a főtérrel szemben fekvő parányi San Giulio-szigetre, ahol egy gyönyörű bazilika található.
A fakultatív program ára: 5.900 Ft (garantált indulás).

7. nap: Bergamo, Iseói-tó
Búcsú a Maggiore-tótól, utazás Bergamóba, a Bergamói-Alpok lábainál elterülő tartományi székhelyre. A város ősi magja, a 100 méteres hegyre épült, ősi falakkal körülvett Felsőváros nagyszerűen megőrizte középkori jellegét (történelmi műemlékek sokasága). Siklóval megyünk fel az Alsóvárosból, és a közös séta során látjuk a város nagyszerű díszterét, a Piazza Vecchiát, a középkori városházát, a város­tor­nyot (lifttel fel lehet menni a tetejére), a városi könyvtár reneszánsz palotáját, a ragyogó homlokzatú Colleoni-mauzóleumot (az észak-itáliai reneszánsz egyik gyöngyszeme) és két csodálatos templomot, a katedrálist valamint a Santa Maria Maggiore-templomot.
Délután az Iseói-tóval ismerkedünk, mely szép­sé­gé­ben semmivel sem marad el Észak-Olaszország más, híresebb tavaitól. Séta Iseóban, a tópart egyik han­gu­la­tos kisvárosában, majd lehetőség résztvenni a „3 sziget” hajókiránduláson. Két pici sziget között, a tó közepén emelkedik az Iseói-tó nagy nevezetessége, a hatalmas Monte Isola (Hegy-sziget), melynek legmagasabb pontja több mint 400 méterrel van a tó szintje felett (egészen különleges látvány). Szállás Verona környékén (1 éj).

8. nap: Vicenza
Délelőtt Vicenzával ismerkedünk, az egyik leg­je­len­tő­sebb itáliai építész, Palladio városával. Palladio nagyszerű reneszánsz palotái, épületei miatt Vicenza az építészetet kedvelőknek egyfajta zarándokhelye. A városnéző séta során természetesen látjuk a nagy mester két leghíresebb művét: a főtéren álló palotát (a bazilikát) és a Teatro Olimpicót.
Késő délelőtt indulás hazafelé, utazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagy­ka­ni­zsa – Siófok útvonalon. Érkezés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Budapestre az esti órákban. 

* A máj. 14-i és a júl. 15-i csopor­toknál a szállodákat fordí­tott sorrend­ben tudtuk foglalni, ezért a programo­kat is eltérő sor­rendben bonyo­lítjuk le az aláb­biak szerint:

1. nap: Padova

2. nap: Milánó, Comói-tó, Como

3. nap: Maggiore-tó, Borromeo-szigetek, (Isola Bella,  Isola dei Pescatori), Stresa

4. nap: Maggiore-tó, Macugnaga, Monte Rosa, Orta-tó

5. nap: Bergamo, Iseói-tó

6. nap: Verona, Mantova

7. nap: Garda-tó (Sirmione, pano­ráma út, Malcesine, Limone, Riva del Garda)

8. nap: Vicenza

Tehát vala­mennyi program teljesülni fog, csak más sor­rendben.

Kérjen ajánlatot most!
Kérem várjon...
Kérdése van? Időpontot foglalna irodánk munkatársához?
Kérjen visszahívást! Kollégáink legkésőbb 24 órán belül visszahívják Önt!
Kérjük adja meg a nevét:
Telefonszám, amin visszahívhatjuk
+36
Visszahívást kérek »
Hasonló utazási ajánlatok: Olaszország
Észak-Olasz tavak és műemlékvárosok
Olaszország Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
Megrendelem
Segítségre van szüksége?
Telefonon foglalna?
+36 70 930 7874
hétfő-vasárnap: 8-22 között
Miért érdemes nálunk foglalni?
  • Megbízható, minőségi partnerek
  • Gyors, online ügyintézés
  • 22:00-ig hívható ügyfélszolgálat
  • Akár már ma utazhat
  • Több száz hazai szállás kínálata
  • Több ezer külföldi utazási ajánlat
  • Több százezer elégedett ügyfél
  • Változatos úti célok

+ Ajándék belföldi szállás

Foglaljon min. 75000 Ft/fő alapáron repülős utazást, mi megajándékozzuk Önt egy két fő részére szóló 2 éjszakás belföldi szállással.

(-%) 2015 Előfoglalás

Foglalja le nyaralását akár féláron!

Kulturális körutazások

Fedezd fel távoli tájak izgalmas városait és ma is velünk élő történelmét!

Egzotikus utazások

Utazzon télből a nyárba. Lassan beköszönt itthon a tél, ezért mi számos egzotikus utazást ajánlunk most Önnek ahol nem kell tartania a hidegtől.

1056 Budapest, Váci utca 9. | Adószám: 23686355-2-41 | MKEH: U-001481
legyen a partnerünk | adatvédelem | ászf | impresszum - minden jog fenntartva ©2014