Észak-Olasz tavak és műemlékvárosok

Azonosító: PK6832
Legolcsóbb indulás: -
Időtartam: jelenleg nem elérhető
Utazás módja: busszal
Utazás típusa: tengerpart, tópart, körutazás
Ellátás: -
Legkedvezőbb ár:
Megrendelem
Olaszország
Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
Az ajánlatról:
Kérdése van ezzel az utazással kapcsolatban?

Olaszországot északról, a kontinens többi részétől az Alpok láncai választják el. Itt az Alpok déli ol­da­lán a jégkorszaki gleccserek által kivájt mé­lye­dé­sek­ben pompás fjordszerű tavak alakultak ki. A tóparti ódon hangulatú, sikátoros települések, a buja mediterrán növényzet és a környező, gyak­ran hóborította hegyóriások együttese nem egy könnyen felejthető látvány.
A körutazás során Észak-Itália 4 legnagyobb taván kívül (Garda-tó, Maggiore-tó, Comói-tó, Iseói-tó) megnézzük a bűbájos Orta-tavat is, kirándulást teszünk az Alpok második legmagasabb hegy­lán­ca, a Monte Rosa keleti lábainál található Ma­cug­na­ga faluba, és természetesen az Alpok mentén fekvő, egykori gazdag kereskedővárosok sem maradhatnak ki a programból. Padova, Vicenza, Mantova, Bergamo, de különösen Verona, valamint Milánó középkori és reneszánsz időkből származó emlékei közel egy szinten vannak Velence, Firenze vagy Róma műkincseivel.

Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).
Szállás: 3+1 éjszaka Verona környékén egy szép 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, 3 éjszaka a Maggiore-tónál egy szép fekvésű, kellemes 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, 2-3 ágyas, fürdő­szo­bás szobákban.
Nincs éjszakai buszozás.
Ellátás: Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

1. nap: Padova
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana – Mestre útvonalon Padovába, Szt. Antal városába. Ismerkedés a várossal, a híres bazilika meg­te­kin­té­se (gyönyörű szobrok, dom­bor­mű­vek, freskók stb.). Szállás Verona kör­nyékén (3 éj).

2. nap: Verona, Mantova
Délelőtt városnézés Veronában, Rómeó és Júlia vá­ro­sá­ban. Veronát sokan Olaszország egyik legvonzóbb városának tartják, nagy élményt jelent a barangolás az Adige folyó kanyarulatában fekvő óvárosban. A közös séta során látjuk majd a város gyönyörű tereit (Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei Signori), Júlia házát és erkélyét, a Scaligeri-síremlékeket stb. Lehetőség lesz majd a hatalmas római kori amfiteátrum, az Aréna, és néhány, műkincsekben gazdag templom megtekintésére is (Sant'Anastasia, Dóm, San Zeno). A 3 csodálatos templom közül művészettörténetileg a San Zeno emelkedik ki, mely az európai román stílusú épí­té­szet egyik remekműve.
A délután hátralévő részében a szép fekvésű Man­to­vába kirándulunk, ahol a középkori hercegi palotát tekintjük meg, mely a legnagyobb kas­tély­együt­tes egész Olaszországban. A pompás dísztermek bejárása igazi csemegét jelent a művészetek ked­ve­lői­nek.

3. nap: Garda-tó (Sirmione, pano­ráma út, Malcesine, Limone, Riva del Garda)
Az egész napot a Garda-tónál töltjük. Először egy különös fekvésű ősi kisvárosba, Sirmionéba látogatunk. A városka egy keskeny, a tóba messze benyúló félsziget csücskében található. Az egykori halászfalu ma a Garda-tó környékének talán legnépszerűbb üdülőhelye (mediterrán hangulat, Scaligeri vár, római kori villa maradványai). Fakultatív lehetőség a félsziget körbehajózására motor­csó­na­kok­kal.
Továbbutazás a Garda-tó keleti partja mentén húzódó pano­rámaúton a tó északi részébe, amelyik fjord­sze­rű­en, mélyen benyúlik az Alpok hegyóriásai közé. A 2000 méter feletti Monte Baldo hegylánc lábainál, a tóparton fekszik Malcesine, egy festői kisváros. Séta a sikátoros óvárosban, a tó fölé magasodó vár meglátogatása (felejthetetlen pano­ráma). Ezt követően lehetőség komppal átkelni az egyedülálló fekvésű Limonéba. Az ősi halászfalu manapság már híres turistaközpont. A hely különlegességét az adja, hogy az ódon hangulatú sikátorok szinte be­pré­se­lőd­nek a tó és egy hatalmas hegy közé.
A Garda-tó környéki barangolásunk utolsó állomása a tó északi csücskében fekvő Riva del Garda. Séta a han­gu­la­tos kisvárosban, szabadidő, majd a késő délutáni órákban a keleti part pano­rámaútján térünk vissza a szállodába. Így az autóbusz jobb oldalán ülők is élvezhetik a tó és a túlsó parton magasodó hegyek panorámáját.

4. nap: Milánó, Comói-tó, Como
Utazás Milánóba, Olaszország második legnagyobb városába. Séta a belvárosban, a dóm meg­te­kin­té­se, majd szabad program. Lehetőség lifttel felmenni a dóm tetejére, ahol kiválóan tanulmányozható a középkori építészek és kőfaragók zseniális munkája.
A délutáni órákban to­vább­uta­zás a Comói-tóhoz, ismerkedés magával Como városával (nagyszerű katedrális). Szállás a Maggiore-tónál (3 éj).

5. nap: Maggiore-tó, Borromeo-szigetek (Isola Bella, Isola dei Pescatori), Stresa
Hajókirándulás a Borromeo-szigetekre (Isola Bella – Borromeo kastély kü­lön­le­ge­sen szép teraszos parkkal, Isola dei Pescatori – ősi halászfalu) és Stresába (híres üdülőhely ódon hangulatú óvárossal, szép palotákkal és gyönyörű parkokkal).

6. nap: Maggiore-tó, Macugnaga, Monte Rosa, Orta-tó
Pihenés a Maggiore-tónál.
Fakultatív program: Macugnaga, Monte Rosa, Orta-tó
A Maggiore-tó bizonyos pontjairól tiszta időben kiválóan látszik a Monte Rosa, az Alpok második legmagasabb hegylánca (legmagasabb csúcsa, a Dufourspitze 4634 méter magas). Utazás egy vadregényes alpesi völgyben Macugnaga faluba, mely a Monte Rosa tömb keleti lábainál található. Séta a gyönyörű fekvésű faluban és környékén.
A következő programunk az Orta-tó. A romantikus, emberléptékű tavat sokan Észak-Itália legelragadóbb természeti csodájának tartják. Is­mer­ke­dés a fél­szi­ge­ten fekvő, középkori hangulatú Orta San Giulio városkával, lehetőség áthajózni a főtérrel szemben fekvő parányi San Giulio-szigetre, ahol egy gyönyörű bazilika található.
A fakultatív program ára: 5.900 Ft (garantált indulás).

7. nap: Bergamo, Iseói-tó
Búcsú a Maggiore-tótól, utazás Bergamóba, a Bergamói-Alpok lábainál elterülő tartományi székhelyre. A város ősi magja, a 100 méteres hegyre épült, ősi falakkal körülvett Felsőváros nagyszerűen megőrizte középkori jellegét (történelmi műemlékek sokasága). Siklóval megyünk fel az Alsóvárosból, és a közös séta során látjuk a város nagyszerű díszterét, a Piazza Vecchiát, a középkori városházát, a város­tor­nyot (lifttel fel lehet menni a tetejére), a városi könyvtár reneszánsz palotáját, a ragyogó homlokzatú Colleoni-mauzóleumot (az észak-itáliai reneszánsz egyik gyöngyszeme) és két csodálatos templomot, a katedrálist valamint a Santa Maria Maggiore-templomot.
Délután az Iseói-tóval ismerkedünk, mely szép­sé­gé­ben semmivel sem marad el Észak-Olaszország más, híresebb tavaitól. Séta Iseóban, a tópart egyik han­gu­la­tos kisvárosában, majd lehetőség résztvenni a „3 sziget” hajókiránduláson. Két pici sziget között, a tó közepén emelkedik az Iseói-tó nagy nevezetessége, a hatalmas Monte Isola (Hegy-sziget), melynek legmagasabb pontja több mint 400 méterrel van a tó szintje felett (egészen különleges látvány). Szállás Verona környékén (1 éj).

8. nap: Vicenza
Délelőtt Vicenzával ismerkedünk, az egyik leg­je­len­tő­sebb itáliai építész, Palladio városával. Palladio nagyszerű reneszánsz palotái, épületei miatt Vicenza az építészetet kedvelőknek egyfajta zarándokhelye. A városnéző séta során természetesen látjuk a nagy mester két leghíresebb művét: a főtéren álló palotát (a bazilikát) és a Teatro Olimpicót.
Késő délelőtt indulás hazafelé, utazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagy­ka­ni­zsa – Siófok útvonalon. Érkezés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Budapestre az esti órákban. 

* A máj. 14-i és a júl. 15-i csopor­toknál a szállodákat fordí­tott sorrend­ben tudtuk foglalni, ezért a programo­kat is eltérő sor­rendben bonyo­lítjuk le az aláb­biak szerint:

1. nap: Padova

2. nap: Milánó, Comói-tó, Como

3. nap: Maggiore-tó, Borromeo-szigetek, (Isola Bella,  Isola dei Pescatori), Stresa

4. nap: Maggiore-tó, Macugnaga, Monte Rosa, Orta-tó

5. nap: Bergamo, Iseói-tó

6. nap: Verona, Mantova

7. nap: Garda-tó (Sirmione, pano­ráma út, Malcesine, Limone, Riva del Garda)

8. nap: Vicenza

Tehát vala­mennyi program teljesülni fog, csak más sor­rendben.

Kérjen ajánlatot most!
Kérem várjon...
Kérdése van? Időpontot foglalna irodánk munkatársához?
Kérjen visszahívást! Kollégáink legkésőbb 24 órán belül visszahívják Önt!
Kérjük adja meg a nevét:
Telefonszám, amin visszahívhatjuk
+36
Visszahívást kérek »
Hasonló utazási ajánlatok: Olaszország
Észak-Olasz tavak és műemlékvárosok
Olaszország Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
Megrendelem
Segítségre van szüksége?
Telefonon foglalna?
+36 70 930 7874
hétfő-vasárnap: 8-22 között
Miért érdemes nálunk foglalni?
  • Megbízható, minőségi partnerek
  • Gyors, online ügyintézés
  • 22:00-ig hívható ügyfélszolgálat
  • Akár már ma utazhat
  • Több száz hazai szállás kínálata
  • Több ezer külföldi utazási ajánlat
  • Több százezer elégedett ügyfél
  • Változatos úti célok

Egzotikus utazások

Utazzon télből a nyárba! Válogasson a több száz egzotikus ajánlat közül

Kulturális körutazások

Fedezd fel távoli tájak izgalmas városait és ma is velünk élő történelmét!

Akciós wellnessajánlatok

Töltődj fel testileg és lelkileg jótékony hatású termálvizekben, hazánk legszebb tájain

Belföldi vakáció

Nyaralj a Balatonnál vagy fedezd fel Magyarország páratlan természeti kincseit és történelmi értékeit!

1056 Budapest, Váci utca 9. | Adószám: 23686355-2-41 | MKEH: U-001481
legyen a partnerünk | adatvédelem | ászf | impresszum - minden jog fenntartva ©2014