Párizs - Loire menti kastélyok

Azonosító: LL3659
Legolcsóbb indulás: -
Időtartam: jelenleg nem elérhető
Utazás módja:
Ellátás: -
Ajánlatot kérek!
Franciaország
A Loire völgye, Blois
Az ajánlatról:
Kérdése van ezzel az utazással kapcsolatban?

A Loire volgye

A híres videk a Loire folyó kozepső szakaszán terül el, mintegy 200 km hosszúságban. A Loire szelíd volgye Franciaország leglátványosabb turisztikai celpontja. Pompás kastelyai es parkjai a főúri elet dicsőseget es oromeit hirdetik. A volgy szepsege es bősege valaha csak a kiváltságosok osztályresze volt, a francia  udvar elte itt belterjes eletet az uralkodó kozeleben.
A XV. századtól a XVIII. századig a Loire volgye volt a francia nemesseg játszótere, akik a nemzet gazdagságát kiaknázva fenyűzõ kastelyok kiterjedt szomszedságát húzták fel. A korábbi vedelmi celokat is ellátó epítmenyek fokozatosan hóbortos kejlakokká alakultak át, s a magányos hegycsúcsok helyett volgyekbe vagy olyan vízpartra kerültek, ahol harmonikusan illeszkedtek a kornyezetükbe.

2010. április 1-8., június 10-17., július 19-26., szeptember 9-16.

1. nap: Utazás...indulás...
Utazás rendszeres pihenőkkel a tranzitszállásra. Érkezes az esti órákban.

2. nap: Párizs...
Reggeli után utazás Párizsba. Autóbuszos városnezes kereteben kezdünk ismerkedni a francia fővárossal. Latin negyed: Sorbonne, Pantheon, Luxemburg kert, Szent Mihály korút. Montparnasse negyed, Invalidusok. Programunkat fakultatív szajnai hajókirándulás zárja majd. Szálláshely elfoglaása a keső esti órákban.

3. nap: Párizs...
A jobb part számtalan látnivalója vár ránk: Bastille ter, Mocsár negyed, Pompidou Kozpont, Concorde ter, Opera, Champs-Elysees, Diadalív. Gyalogos városnezesünk a Cite szigeten folytatódik: Párizs ókori bolcsője, a Notre-Dame, a Szent Kápolna, a Forradalom siralomháza mind itt sorakoznak fel. Mindezek után a Louvre csodálatos múzeumába invitáljuk Önoket. Esti seta a Montmartre-on: a Moulin Rouge, hangulatos piano bárok, a Festők tere, a Sacre-Coeur bazilika es egy esti panoráma zárja programunkat.

4. nap: Párizs -Versailles - Chartres...
Letűnt korok Párizsát mogottünk hagyva a jovőbe utazunk: cel a párizsi "Manhattan city", a Defense negyed. A csúcstechnológiás epítkezes felhőkbe nyúló mesterseges megalitjai egeszen más világba kalauzolják a látogatót. Élmenyekben itt sem lesz hiány. Innen meg egy búcsúpillantást vetünk Párizsra, es ismet indulunk a múltba. Pompa es sotetseg, hahota es elfojtott sikolyok, modorosság es fertő, es ki tudja meg hány felvillanó kep koszont vissza ránk a Napkirály hajdani versailles-i palotájának falai mogül. Termeszetesen megcsodáljuk a kertet, a Kis-es Nagy Trianon palotákat, valamint XVI. Lajos felesegenek faluját. Mindezek után a kastely szomszedságában egy kellemes ebed aligha visszautasítható. Ebed után indulunk Chartres városába. A Világorokseg tagjai koze sorolt katedrálisa a franciaországi Mária-kultusz egyik legfontosabb helyszíne. Tobb ezer negyzetmeternyi üvegablaka, ma is látható labirintusa es számos egyeb reszlet, mind a kozepkor miszteriumát őrzik. Kapuján belepve reszleteiben fogjuk megfejteni a hajdan kor rejtett osszefüggeseit. A katedrálisból kilepve gyonyorű setát teszünk a XIII. századi város hamisítatlan emlekei kozott. Az esti órkában erkezünk a Loire folyó menti szálláshelyünkre.

5. nap: Blois - Chambord - Cheverny - Chaumont...
Ezen a napon negy kastelyt látogatunk meg. Kezdjük Blois-ban. A feudális grófok várából királyi szekhellye előlepett város es kastely vitathatatlanul Párizs riválisakent hagyott nyomokat a Loire torteneteben. Ezután Chambord kovetkezik. A Loire videkenek legnagyobb kastelya uralkodók es műveszek lángoló kepzeletvilágából született. Építesenek korülmenyeit máig homály fedi. Folytatjuk Cheverny-ben. A reszben lakott kastely berendezese, mertani pontossággal megtervezett parkja, trófea gyűjtemenye egyik ámulatból a másikba ejtik a látogatót. A nap zárásakent Chaumont-ba látogatunk. A kozepkori jelleget őrző kastely Medici Katalintól Napóleonig titkos esemenyek cinkosakent kíserte vegig a múlt századokat. Szállás.

6. nap: Chenonceaux - Amboise - Tours
Reggeli után Chenonceaux-ba indulunk. A Cher folyóra epült "híd kastely"-t hosszú századokon keresztül csak holgyek alakították, de a legzordabb ferfiszíveket is megdobogtatja. Ma minden egyes resze letűnt korok híres dámáiról zeng dalokat. Nehány kilometer után elerjük Amboise-t. Itt található a legelső reneszánsz királyi kastelyok egyike. Kápolnája őrzi Leonardo da Vinci foldi maradványait. Napnyugta fele beterünk egy tobb száz eves pincebe, ahol a híres tourain-i borokat kóstoljuk meg. Ezután Tours-ba, pannóniai Szent Márton városába utazunk. Elbűvolő reszleteit az esti fenyekben csodálhatjuk meg. Szállás.

7. nap: Orleans - Reims
Ezen a napon Jeanne d'Arc diadalmenetenek legfontosabb állomásaiból kapunk egy kis útravalót. Delelőtt Orleans-ba utazunk, a Szűz legfenyesebb győzelmenek helyszínere. Delután Reimsben tartunk pihenőt. A számos királyi koronázásnak helyt adó katedrális megtekintese es autóbuszos városnezes után folytatjuk utunkat szálláshelyünk fele.

8. nap: Freyming Merlebach - Budapest
Rovid pihenőkkel folyamatosan utazunk haza. Megerkezes Budapestre a keső esti órákban.

Utazás: autóbusszal Szállás: P.Classe + ** szálloda Párizs külvárosában Ellátás: reggeli

 

Reszveteli díj:

109.900,-Ft/fő

Belepők:

2 napos múzeumberlet ára: 32€

Metrójegy: 1,5 €

 

 

 

4 napos múzeumberlet ára: 48€

10 db-os metrójegy: 11,1 €

Gyermekár:

89.900,- Ft/fő

 

Louvre magyar nyelvű tárlatvezetessel: 25€

Versailles fakultatív kirándulás: 30€

Egyágyas felár:

40.000,-Ft/fő

 

Setahajózás a Szajnán: 11€

Montparnasse torony: 10,5€

Biztosítás:

3.680,-Ft/fő

 

Eiffel torony - gyalog 1. es 2. emelet: 4€

Versailles / Kert: 7€

Sztornóbiztosítás:

1,5%

 

lifttel az első emelet: 4,5€

Invalidusok + Napoleon sírja: 8€

lifttel a második emelet: 13€

Orsay Múzeum: 8€

Pantheon: 7,5€

Viaszmúzeum: 16€

Sainte Chapelle: 7,5€

Rodin Múzeum: 6€
Notre Dame torony: 5,70€        Bormúzeum: 12€
Loire-volgye - 1 kastely: kb. 7-9 € Borkóstoló: 10€

Kérdése van? Időpontot foglalna irodánk munkatársához?
Kérjen visszahívást! Kollégáink legkésőbb 24 órán belül visszahívják Önt!
Kérjük adja meg a nevét:
Telefonszám, amin visszahívhatjuk
+36
Visszahívást kérek »
Hasonló utazási ajánlatok: Franciaország
Párizs - Loire menti kastélyok
Franciaország A Loire völgye, Blois
Megrendelem
Segítségre van szüksége?
Telefonon foglalna?
+36 70 930 7874
hétfő-vasárnap: 8-22 között
Miért érdemes nálunk foglalni?
  • Megbízható, minőségi partnerek
  • Gyors, online ügyintézés
  • 22:00-ig hívható ügyfélszolgálat
  • Akár már ma utazhat
  • Több száz hazai szállás kínálata
  • Több ezer külföldi utazási ajánlat
  • Több százezer elégedett ügyfél
  • Változatos úti célok

Törökország

Foglalja le nyaralását kedvezményesen Törökországba.

Last minute utazások

Válasszon a több száz kedvezményes utazás közül!

Kulturális körutazások

Fedezd fel távoli tájak izgalmas városait és ma is velünk élő történelmét!

Hajóutak

Fedezze fel a világot luxus körülmények között egy hatalmas tengerjáró hajón. Mindenki a fedélzetre!

SzállásOutket Kft. | Adószám: 23686355-2-41 | MKEH: U-001481
legyen a partnerünk | adatvédelem | ászf | impresszum | rólunk - minden jog fenntartva ©2015