Párizs - Loire menti kastélyok

Azonosító: LL3659
Legolcsóbb indulás: -
Időtartam: jelenleg nem elérhető
Utazás módja:
Utazás típusa: -
Ellátás: -
Legkedvezőbb ár:
Megrendelem
Franciaország
A Loire völgye, Blois
Az ajánlatról:
Kérdése van ezzel az utazással kapcsolatban?

A Loire volgye

A híres videk a Loire folyó kozepső szakaszán terül el, mintegy 200 km hosszúságban. A Loire szelíd volgye Franciaország leglátványosabb turisztikai celpontja. Pompás kastelyai es parkjai a főúri elet dicsőseget es oromeit hirdetik. A volgy szepsege es bősege valaha csak a kiváltságosok osztályresze volt, a francia  udvar elte itt belterjes eletet az uralkodó kozeleben.
A XV. századtól a XVIII. századig a Loire volgye volt a francia nemesseg játszótere, akik a nemzet gazdagságát kiaknázva fenyűzõ kastelyok kiterjedt szomszedságát húzták fel. A korábbi vedelmi celokat is ellátó epítmenyek fokozatosan hóbortos kejlakokká alakultak át, s a magányos hegycsúcsok helyett volgyekbe vagy olyan vízpartra kerültek, ahol harmonikusan illeszkedtek a kornyezetükbe.

2010. április 1-8., június 10-17., július 19-26., szeptember 9-16.

1. nap: Utazás...indulás...
Utazás rendszeres pihenőkkel a tranzitszállásra. Érkezes az esti órákban.

2. nap: Párizs...
Reggeli után utazás Párizsba. Autóbuszos városnezes kereteben kezdünk ismerkedni a francia fővárossal. Latin negyed: Sorbonne, Pantheon, Luxemburg kert, Szent Mihály korút. Montparnasse negyed, Invalidusok. Programunkat fakultatív szajnai hajókirándulás zárja majd. Szálláshely elfoglaása a keső esti órákban.

3. nap: Párizs...
A jobb part számtalan látnivalója vár ránk: Bastille ter, Mocsár negyed, Pompidou Kozpont, Concorde ter, Opera, Champs-Elysees, Diadalív. Gyalogos városnezesünk a Cite szigeten folytatódik: Párizs ókori bolcsője, a Notre-Dame, a Szent Kápolna, a Forradalom siralomháza mind itt sorakoznak fel. Mindezek után a Louvre csodálatos múzeumába invitáljuk Önoket. Esti seta a Montmartre-on: a Moulin Rouge, hangulatos piano bárok, a Festők tere, a Sacre-Coeur bazilika es egy esti panoráma zárja programunkat.

4. nap: Párizs -Versailles - Chartres...
Letűnt korok Párizsát mogottünk hagyva a jovőbe utazunk: cel a párizsi "Manhattan city", a Defense negyed. A csúcstechnológiás epítkezes felhőkbe nyúló mesterseges megalitjai egeszen más világba kalauzolják a látogatót. Élmenyekben itt sem lesz hiány. Innen meg egy búcsúpillantást vetünk Párizsra, es ismet indulunk a múltba. Pompa es sotetseg, hahota es elfojtott sikolyok, modorosság es fertő, es ki tudja meg hány felvillanó kep koszont vissza ránk a Napkirály hajdani versailles-i palotájának falai mogül. Termeszetesen megcsodáljuk a kertet, a Kis-es Nagy Trianon palotákat, valamint XVI. Lajos felesegenek faluját. Mindezek után a kastely szomszedságában egy kellemes ebed aligha visszautasítható. Ebed után indulunk Chartres városába. A Világorokseg tagjai koze sorolt katedrálisa a franciaországi Mária-kultusz egyik legfontosabb helyszíne. Tobb ezer negyzetmeternyi üvegablaka, ma is látható labirintusa es számos egyeb reszlet, mind a kozepkor miszteriumát őrzik. Kapuján belepve reszleteiben fogjuk megfejteni a hajdan kor rejtett osszefüggeseit. A katedrálisból kilepve gyonyorű setát teszünk a XIII. századi város hamisítatlan emlekei kozott. Az esti órkában erkezünk a Loire folyó menti szálláshelyünkre.

5. nap: Blois - Chambord - Cheverny - Chaumont...
Ezen a napon negy kastelyt látogatunk meg. Kezdjük Blois-ban. A feudális grófok várából királyi szekhellye előlepett város es kastely vitathatatlanul Párizs riválisakent hagyott nyomokat a Loire torteneteben. Ezután Chambord kovetkezik. A Loire videkenek legnagyobb kastelya uralkodók es műveszek lángoló kepzeletvilágából született. Építesenek korülmenyeit máig homály fedi. Folytatjuk Cheverny-ben. A reszben lakott kastely berendezese, mertani pontossággal megtervezett parkja, trófea gyűjtemenye egyik ámulatból a másikba ejtik a látogatót. A nap zárásakent Chaumont-ba látogatunk. A kozepkori jelleget őrző kastely Medici Katalintól Napóleonig titkos esemenyek cinkosakent kíserte vegig a múlt századokat. Szállás.

6. nap: Chenonceaux - Amboise - Tours
Reggeli után Chenonceaux-ba indulunk. A Cher folyóra epült "híd kastely"-t hosszú századokon keresztül csak holgyek alakították, de a legzordabb ferfiszíveket is megdobogtatja. Ma minden egyes resze letűnt korok híres dámáiról zeng dalokat. Nehány kilometer után elerjük Amboise-t. Itt található a legelső reneszánsz királyi kastelyok egyike. Kápolnája őrzi Leonardo da Vinci foldi maradványait. Napnyugta fele beterünk egy tobb száz eves pincebe, ahol a híres tourain-i borokat kóstoljuk meg. Ezután Tours-ba, pannóniai Szent Márton városába utazunk. Elbűvolő reszleteit az esti fenyekben csodálhatjuk meg. Szállás.

7. nap: Orleans - Reims
Ezen a napon Jeanne d'Arc diadalmenetenek legfontosabb állomásaiból kapunk egy kis útravalót. Delelőtt Orleans-ba utazunk, a Szűz legfenyesebb győzelmenek helyszínere. Delután Reimsben tartunk pihenőt. A számos királyi koronázásnak helyt adó katedrális megtekintese es autóbuszos városnezes után folytatjuk utunkat szálláshelyünk fele.

8. nap: Freyming Merlebach - Budapest
Rovid pihenőkkel folyamatosan utazunk haza. Megerkezes Budapestre a keső esti órákban.

Utazás: autóbusszal Szállás: P.Classe + ** szálloda Párizs külvárosában Ellátás: reggeli

 

Reszveteli díj:

109.900,-Ft/fő

Belepők:

2 napos múzeumberlet ára: 32€

Metrójegy: 1,5 €

 

 

 

4 napos múzeumberlet ára: 48€

10 db-os metrójegy: 11,1 €

Gyermekár:

89.900,- Ft/fő

 

Louvre magyar nyelvű tárlatvezetessel: 25€

Versailles fakultatív kirándulás: 30€

Egyágyas felár:

40.000,-Ft/fő

 

Setahajózás a Szajnán: 11€

Montparnasse torony: 10,5€

Biztosítás:

3.680,-Ft/fő

 

Eiffel torony - gyalog 1. es 2. emelet: 4€

Versailles / Kert: 7€

Sztornóbiztosítás:

1,5%

 

lifttel az első emelet: 4,5€

Invalidusok + Napoleon sírja: 8€

lifttel a második emelet: 13€

Orsay Múzeum: 8€

Pantheon: 7,5€

Viaszmúzeum: 16€

Sainte Chapelle: 7,5€

Rodin Múzeum: 6€
Notre Dame torony: 5,70€        Bormúzeum: 12€
Loire-volgye - 1 kastely: kb. 7-9 € Borkóstoló: 10€

Kérjen ajánlatot most!
Kérem várjon...
Kérdése van? Időpontot foglalna irodánk munkatársához?
Kérjen visszahívást! Kollégáink legkésőbb 24 órán belül visszahívják Önt!
Kérjük adja meg a nevét:
Telefonszám, amin visszahívhatjuk
+36
Visszahívást kérek »
Hasonló utazási ajánlatok: Franciaország
Párizs - Loire menti kastélyok
Franciaország A Loire völgye, Blois
Megrendelem
Segítségre van szüksége?
Telefonon foglalna?
+36 70 930 7874
hétfő-vasárnap: 8-22 között
Miért érdemes nálunk foglalni?
  • Megbízható, minőségi partnerek
  • Gyors, online ügyintézés
  • 22:00-ig hívható ügyfélszolgálat
  • Akár már ma utazhat
  • Több száz hazai szállás kínálata
  • Több ezer külföldi utazási ajánlat
  • Több százezer elégedett ügyfél
  • Változatos úti célok

(-%) 2015 Előfoglalás

Foglalja le nyaralását kedvezményes áron!

Hajóutak

Fedezze fel a világot luxus körülmények között egy hatalmas tengerjáró hajón. Mindenki a fedélzetre!

Kulturális körutazások

Fedezd fel távoli tájak izgalmas városait és ma is velünk élő történelmét!

Egzotikus utazások

Töltse szabadságát valamelyik egzotikus országban, legyen szó tengerparti pihenésről, vagy körutazásról.

1056 Budapest, Váci utca 9. | Adószám: 23686355-2-41 | MKEH: U-001481
legyen a partnerünk | adatvédelem | ászf | impresszum - minden jog fenntartva ©2014